Ondernemende consultants

Ondernemende consultants

Zoekt u een bevlogen sparringpartner? Iemand die oog heeft voor de cijfers, maar ook voor de mens(en) achter uw bedrijf? Waarmee u elk zakelijk vraagstuk kunt bespreken? Maak kennis met de ondernemende consultants van Holl & Gort. Hun kennis, expertise en passie voor het ondernemen zetten zij graag in om uw bedrijf te helpen verbeteren of te laten groeien.

U wilt een bedrijf kopen

U wilt groeien met uw bedrijf. Of u zoekt naar uitbreiding of vernieuwing van uw afzetmarkt. Een ander bedrijf kopen is dan wellicht een optie. Maar welke keuzes maakt u dan? Waar moet u rekening mee houden? En waar vindt u zo’n bedrijf dat past bij uw wensen en ambities? Laat u adviseren door de consultants van Holl & Gort

De aankoop van een bedrijf is een complex traject, maar dankzij hun jarenlange ervaring weten de consultants van Holl & Gort precies wat er allemaal bij komt kijken. Wij onderzoeken samen met u de mogelijkheden; is de aankoop van een nieuw / ander bedrijf een oplossing die past bij de strategische ambities en doelstellingen van uw onderneming? Bij de huidige en toekomstige ontwikkelingen van uw bedrijf? Deze zoektocht resulteert in een gedegen advies.

Past de aankoop van een bedrijf inderdaad bij uw ambities? Dan gaat het proces verder. Samen met u stellen onze consultants een profiel op van het type bedrijf dat u zoekt. Daarna gaan zij ook daadwerkelijk met u op zoek naar een geschikt bedrijf. Ze kijken daarbij onder meer kritisch naar de juiste branche, omvang en de resultaten van potentiële bedrijven. Maar ook andere aspecten spelen een rol. Wat is de bedrijfscultuur bijvoorbeeld, en sluit dit aan bij uw eigen bedrijf? Ook persoonlijke aspecten kunnen meewegen in het uiteindelijke advies.

Is er een passend bedrijf gevonden? De consultants van Holl & Gort kunnen u uiteraard ook begeleiden bij het aankoopproces en een succesvolle overname.

Overweegt u een bedrijf te kopen? En bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

U wilt een bedrijf verkopen

U overweegt uw bedrijf te verkopen? Een grote beslissing! U werkte jarenlang hard aan uw bedrijf, dan wilt u dat het straks ook in goede handen komt en uw levenswerk op een goede manier wordt voortgezet. Hoe maakt u de juiste keuzes bij zo’n grote beslissing? En hoe zorgt u ervoor dat u niets over het hoofd ziet tijdens zo’n omvangrijk traject? Laat u bijstaan door de adviseurs van Holl & Gort.

De adviseurs van Holl & Gort hebben veel ervaring met het verkopen van ondernemingen. Die kennis zetten zij in om u te begeleiden bij de verkoop van uw bedrijf; van het zoeken naar een koper tot het sluiten van de deal. Onze adviseurs zijn proactief, betrokken en weten precies wat er nodig is om de verkoop van uw bedrijf soepel en succesvol te laten verlopen.

Wilt u uw bedrijf ook met succes verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

U wilt uw bedrijf herstructureren?

Staat uw bedrijf op het punt van herstructureren? Omdat uw bedrijf groeit, of juist gefuseerd of afgesplitst is? Vanwege fiscale redenen of omdat u geen andere keuze hebt; na een doorstart bij een faillissement bijvoorbeeld? Dan staat u voor een flinke uitdaging. Zo’n herstructurering is een complex traject, waarbij er ook vaak sprake is van herfinanciering. Wilt u dat uw bedrijf er na de herstructurering (weer) financieel gezond voorstaat? Maak gebruik van de expertise van de consultants van Holl & Gort.

Samen met u (uw directie en eventuele aandeelhouders) maken de consultants een plan van aanpak om uw bedrijf (weer) financieel gezond te krijgen. Daarbij kunnen ze terugvallen op een schat aan specialistische kennis over het herstructureren van bedrijven. Dankzij deze kennis kunnen ze u snel helpen bij het maken van de juiste keuzes en het goed afwegen van alle risico’s. Dit resulteert in een realistisch en praktisch plan waarmee u stapsgewijs (weer) kunt bouwen aan een gezonde financiële toekomst van uw bedrijf. Indien gewenst helpen de consultants u ook bij het uitvoeren van het plan.

De consultants gaan ook graag nog een stap verder. Zo kunnen zij u ook adviseren over de communicatie met belanghebbenden, zoals de bank, de fiscus, eventuele curatoren en partners. Zij zijn immers cruciaal in een goede voortzetting van uw bedrijf.

Wilt u eens vrijblijvend met ons sparren over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

U wilt weten wat uw bedrijf waard is

Weet u hoeveel uw bedrijf waard is? Dat kan belangrijk zijn om te weten. Bijvoorbeeld als u uw bedrijf wilt verkopen. Of als u verder wilt groeien met uw bedrijf en wilt weten of u nu wel het maximale uit uw bedrijf haalt. Ook in een conflictsituatie kan het handig zijn om de waarde van uw bedrijf te kennen. Maar hoe bepaal je op een goede manier zo’n waarde? Laat u adviseren door een onafhankelijke professionele partij; de waarderingsdeskundige van Holl & Gort.

Een waardebepaling is belangrijk in de volgende situaties:

  • U wilt uw bedrijf verkoopklaar maken;
  • U wilt uw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen;
  • U wilt aandelen uitruilen;
  • U heeft te maken met een management buyout (MBO) of management buy-in (MBI);
  • U wilt (minderheids)aandeelhouders uitkopen;
  • U heeft te maken met toe- en uittreding van directieleden / medewerkers;
  • U gaat scheiden (ook second opinion);

Een bedrijfswaardering vereist specialistische kennis en komt heel nauw. Bijvoorbeeld bij de verkoop van uw bedrijf. Uiteraard wilt u een maximale verkoopopbrengst realiseren; een lage waardering is dan in uw nadeel, maar een te hoge waardering staat mogelijk een succesvolle verkoop in de weg. Om voor u het beste resultaat te bereiken, werkt Holl & Gort nauw samen met een waarderingsdeskundige (Register Valuator) die alle kennis en ervaring heeft die hiervoor nodig is.

De waarderingsdeskundige kijkt bij de waardebepaling van uw bedrijf allereerst naar de cijfers. Maar het verhaal achter de cijfers is minstens zo belangrijk. De deskundige onderzoekt samen met u welke waarde u (verder) nog kunt toevoegen om een zo goed mogelijke verkoopopbrengst in de toekomst te realiseren. Vanzelfsprekend staat onze waarderingsdeskundige ook bij een vervolgtraject voor u klaar.

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Laat u adviseren en vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan.

U wilt uw bedrijf overdragen aan familie

U wilt uw bedrijf overdragen? Aan een partner, personeel of investeerder? Dat is nogal een besluit. Hoe zorgt u ervoor dat deze overdracht soepel verloopt? En dat het bedrijf, waar u zoveel tijd, energie en geld instopte, goed wordt voortgezet? Laat u tijdens dit omvangrijke traject bijstaan door de professionals van Holl & Gort. Wij hebben jarenlange ervaring met deze trajecten en weten precies wat er allemaal bij komt kijken.

Van begin tot eind denken we proactief met u mee over belangrijke zaken en geven we u strategisch en praktisch advies. Hebt u de juiste opvolger gekozen bijvoorbeeld? Is de persoon die u voor ogen heeft capabel genoeg of zijn er betere alternatieven? Ook kijken we met u mee naar zakelijke aspecten als; is alles fiscaal slim en goed geregeld? En is uw bedrijfsstructuur al wel klaar voor een bedrijfsopvolging?

Wilt u uw bedrijf succesvol overdragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?