U draagt uw bedrijf over aan familie

U wilt uw bedrijf overdragen aan familie

U overweegt uw bedrijf over te dragen aan familie? Dat is een ingrijpende keuze. Want hoe doet u dat (niet)? Hoe zorgt u ervoor dat het bedrijf dat u opbouwde en waar u zo trots op bent, op een goede manier wordt voorgezet? En hoe doet u dat op zo’n manier dat dit de familierelaties niet schaadt, maar juist versterkt? Familieopvolging is een complex traject, laat u daarom adviseren door de professionals van Holl & Gort.

De adviseurs van Holl & Gort begeleidden al talloze familieopvolgingen. Daardoor weten zij feilloos wat er allemaal bij komt kijken en welke dynamieken er spelen binnen zo’n overdracht. Daarbij is er, naast alle zakelijke aspecten, ook volop aandacht voor de persoonlijke, familiaire banden. Niet alleen de overdrager en opvolger(s) zijn daarbij in beeld, ook de rest van de familie wordt betrokken. Zodat niet alleen de overdracht soepel verloopt, maar ook de familierelaties goed blijven.

Met een adviseur van Holl & Gort krijgt u in dit traject een partner erbij, die proactief met u meedenkt en de juiste vragen stelt. Bijvoorbeeld; is de persoon die u voor ogen hebt er wel klaar voor? Capabel genoeg? En heeft u wel overal aan gedacht? Wat als er bijvoorbeeld binnen de familie geen geschikte opvolger is? Wat kunt u dan doen? Is overdracht aan iemand binnen het bedrijf een optie of verkoop aan derden? Kortom, veel en lastige vragen die u niet alleen moet willen oplossen.

Wilt u uw bedrijf succesvol overdragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek