Ziekteverzuim en re-integratie

Ziekteverzuim en re-integratie

Heeft u te maken met (langdurig) zieke werknemers? En wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan een (voor)spoedige terugkeer naar het werk? Een soepel re-integratietraject? Laat u bijstaan door de HR-professionals van Holl & Gort.

Het is, voor zowel uw bedrijf als de werknemer zelf, belangrijk dat de werknemer weer snel aan de slag kan; bij uw bedrijf of elders. Dat komt de continuïteit van uw bedrijfsvoering ten goede en u voorkomt daarmee dat de werknemer de aansluiting met de arbeidsmarkt verliest. Maar bij zo’n re-integratietraject komt veel kijken, zoals de wet Verbetering Poortwachter. Maar wat houdt dit in? En wat dient u hiervoor allemaal te regelen?

Deze wet stelt verplichtingen aan zowel de werkgever als de werknemer. Zo bent u in de eerste twee ziektejaren samen verantwoordelijk voor een zo snel mogelijke re-integratie. Zodra de werknemer zich ziek meldt, moet er een proces starten dat ervoor zorgt dat de werknemer zo snel mogelijk weer kan werken. Om dat direct in goede banen te leiden, heeft u een tijdige en adequate verzuim- en re-integratieaanpak nodig. En moet u vanaf het begin een goed re-integratiedossier opbouwen. Dit is belangrijk voor uw bedrijf én voor het UWV. Zij toetsen of u aan alle re-integratie verplichtingen hebt voldaan. Twijfelt de UWV hierover, dan kunnen zij uw bedrijf nog langer dan twee jaar verantwoordelijk stellen voor de loondoorbetaling. En dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Dit kan Holl & Gort voor uw bedrijf betekenen:

Wilt u de re-integratietrajecten in uw bedrijf goed geregeld hebben? Echter, wilt u hier liever niet teveel tijd aan besteden, maar u focussen op het ondernemen? Of de details van alle wet- en regelgeving aan iemand anders over laten? De HR-professionals van Holl & Gort ondersteunen u graag. Hun jarenlange kennis en ervaring zetten zij in om voor uw bedrijf soepele re-integratietrajecten op te zetten, inclusief goede dossieropbouw. Daarbij zorgen ze ervoor dat aan alle verplichtingen wordt voldaan én geven ze u direct ook inzicht in alle mogelijkheden; zodat voor alle betrokkenen het beste resultaat wordt bereikt.

Benieuwd hoe Holl & Gort uw bedrijf kan ondersteunen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Wilt u vrijblijvend advies inwinnen?